GameStop (GME) aandeel stijgt naar record hoogte

In de afgelopen twee weken is het aandeel van GameStop explosief gestegen. Hoewel de prijs op 4 januari iets lager was dan $ 18, sloot hij dinsdag op $ 148, een stijging van 860%. Nadat de handel op woensdag was geopend, brak het aandeel onmiddellijk de grens van 300 dollar. De aanstichters zijn de leden van een reddit forum met 5.8 miljoen leden genaamd wallstreetbets. Invloedrijke gebruikers zien hoeveel shortposities er op GameStop zijn en vinden het interessant om hedgefondsen aan te pakken. Ze riepen op tot een grootschalige opkoop van GameStop-aandelen om de prijzen op te drijven. Het feit dat talloze andere beleggers geleidelijk het aandeel wilde kopen, versterkte deze opwaartse prijs beweging nog verder: professionele beleggers liquideerden snel hun shortposities om hun verliezen tot op zekere hoogte te beheersen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top