Wat zijn NFT’s?

In de war door waar NFT voor staat? Een niet-vervangbaar token wordt gecodeerd met de handtekening van een artiest op een blockchain of digitaal grootboek, dat de ruggengraat vormt van cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum en waarmee kopers en verkopers de authenticiteit en eigendom kunnen verifiëren.

Een NFT met de titel “Everydays: The First 5000 Days” gemaakt door kunstenaar Beeple werd op 11 maart verkocht voor $ 69,3 miljoen bij Christie’s veilinghuis. Dit is de hoogste prijs die ooit voor een NFT is betaald en het is het op twee na duurste werk van een levende kunstenaar.

Benieuwd hoe je precies kunt investeren in NFT’s?

Er zijn veel markten voor het kopen en verkopen van NFT’s. Afhankelijk van de markt die je kiest, kun je verschillende soorten kunst of verzamelobjecten kopen. Veel van deze websites zijn secundaire markten met verschillende NFT’s, maar de werking van elk platform is iets anders. Hier zijn enkele van de meest populaire NFT-markten:

-Opensea

-SuperRar

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top