Starten Met Beleggen? (2021)

Wilt u ervoor zorgen dat jouw geld zijn waarde niet verliest onder de huidige lage spaarrente? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om je geld te beleggen. Op deze pagina leggen we uit hoe je kunt beginnen met beleggen.

geld-beleggen

Begin gelijk met Beleggen

etoro-logo

Cashwhale waardering:

4.5/5

Cashwhale waardering:

5/5

Beleggen voor Beginners

Tegenwoordig is investeren voor beginners niet langer moeilijk. Iedereen kan investeren in hoogwaardige, goedkope en wijdverspreide ETF’s. In het afgelopen decennia hebben hoogwaardige ETF’s een gemiddeld jaarlijks rendement opgeleverd van ongeveer 6-7%.

Tegenwoordig kunt u met brokers zoals DEGIRO in duizenden aandelen wereldwijd beleggen door in één ETF te beleggen zonder transactiekosten. Wil je meer informatie over DEGIRO? Lees dan onze review hier.

Waarom investeren in aandelen?

Aandelen zijn in de eerste plaats een instrument dat door bedrijven wordt gebruikt om fondsen te werven. Het bedrijf geeft aandelen uit om de fondsen te werven die nodig zijn voor zijn activiteiten. Fondsen die een bedrijf met aandelen verzamelt, zijn in principe voor onbepaalde tijd beschikbaar voor gebruik door het bedrijf, het eigen vermogen van het bedrijf genoemd. Aandelen zijn de deelneming van dat belang. Het is dus ook een bewijs van (proportioneel) mede-eigendom van de onderneming en geeft de onderneming recht op een evenredig deel van de winst.

Als u aandelen koopt, koopt u een klein deel van het bedrijf. Als de waarde van het bedrijf stijgt, neemt ook de waarde van de aandelen toe. Dit is een kans om geld te verdienen. Dit is de reden waarom veel mensen hun geld in aandelen beleggen.

Scroll naar top