Aandelen Kopen

Wanneer je overweegt te beleggen, denk je misschien eerst aan beleggen in aandelen. Wil je in aandelen beleggen, dan heb je natuurlijk een goede broker nodig. In dit artikel gaan we dieper in op hoe je precies aandelen kunt kopen en welke broker je hiervoor het beste kunt gebruiken.

aandelen kopen voor beginners

Wist je dat sinds de corona pandemie van 2020 de populariteit van het online kopen van aandelen enorm is gestegen? Steeds meer mensen willen profiteren van de sterke schommelingen in de aandelenkoersen van enkele van ‘s werelds grootste en beroemdste bedrijven (bijvoorbeeld Google, Apple en Tesla).

Vergelijk Aanbieders

etoro-logo

Cashwhale waardering:

4.5/5

Cashwhale waardering:

5/5

Wat zijn aandelen precies?

Aandelen kunnen worden omschreven als onderdeel van een bedrijf. Een groot bedrijf als Google kan aandelen uitgeven voor investeerders; dit betekent dat je een deel van het bedrijf bezit. Wanneer je een kleine hoeveelheid aandelen koopt, investeert je niet in de feitelijke werking van het bedrijf, maar je kunt er wel van profiteren door de aandelen te verkopen wanneer de aandelenkoers stijgt. Je kan natuurlijk ook meer aandelen kopen. Als u een meerderheid van de aandelen bezit, word je mede-eigenaar van het bedrijf.

Hoe koop je aandelen online?

De term online aandelen kopen wordt vaak gebruikt om te verwijzen naar aandelenhandel. Dit verwijst naar het kopen van aandelen van een beursgenoteerd bedrijf in de hoop dat de waarde ervan in de loop van de tijd zal toenemen, in de hoop dat u bij verkoop aanzienlijke winsten kunt opleveren. 

Tegenwoordig kun je gemakkelijk op de beurs handelen. Ten eerste heb je een beleggingsrekening / handelsrekening die bij verschillende brokers geopend kan worden. Vervolgens kun je beginnen met handelen via hun website of app. Elke broker heeft zijn eigen duidelijke manier om aandelen te vinden.

Je kunt via bijvoorbeeld via DEGIRO gratis een account openen. Dit is een Nederlandse broker die erg populair is geworden de laatste tijd. Via deze broker kun je aangeven hoeveel aandelen je wilt kopen van het bedrijf dat je interesseert. Tijdens het aankoopproces kun je kiezen uit verschillende soorten bestellingen. Bijvoorbeeld een bestelling met een beperkte prijs. Bij een limietorder kun je de hoogste prijs opgeven waarvoor je een aandeel wilt kopen. Je kunt ook een market order kiezen. Dit betekent dat de door jouw geselecteerde voorraad direct tegen de huidige prijsopgave wordt ingekocht.

Scroll naar top