AFM banner

Op zoek naar een Minilening?

Wilt u snel geld lenen zonder BKR toetsing? Cashwhale helpt u bij het zoeken naar de juiste minilening door deze eenvoudig en snel te vergelijken.

minilening

Heeft u besloten om een kleine lening aan te vragen, maar weet u het nog niet zeker? Kijk dan op de website van onderstaande aanbieder en maak een weloverwogen keuze. Een minilening aanvragen is heel eenvoudig en u kunt deze binnen enkele minuten online afsluiten via b.v. de website van Saldodipje:

Cashwhale waardering:

5/5

Veilig op de website van saldodipje.nl

Wat is een minilening?

Een minilening (ook wel een flitslening genoemd) is een kleine lening van maximaal 2.000 euro. Een minilening is ideaal wanneer je een betalingsverplichting hebt wat niet kan wachten op de volgende salarisstrook. Een minilening moet u meestal in relatief korte tijd terugbetalen: binnen 15 tot 124 dagen (4 maanden).

In vergelijking met bankleningen heb je het geld van een minilening meestal al snel op je rekening. Het duurt 10 minuten om een ​​minilening aan te vragen op een van de websites van de aanbieder. Het enige wat u hoeft te doen is een kopie van uw identiteitskaart en de borgsteller. De keuring kan tot één werkdag duren. Na goedkeuring wordt de minilening binnen 24 uur op uw rekening bijgeschreven. Daarom is er geen offerte. Met bijvoorbeeld iDeal kunt je binnen 15 tot 62 dagen de minilening terugbetalen.

Vergeleken met andere vormen van lenen hebben kleine leningen veel voordelen. Met een persoonlijke lening kun je bijvoorbeeld al 100 euro lenen. Dit geldt niet voor andere vormen van lenen. Voor persoonlijke leningen is deze minimumgrens bijvoorbeeld 1500 euro. Ook ontvangt je het geld van een mini lening relatief snel op je rekening. Veel geldschieters beloven binnen 1/2 werkdagen geld op jouw rekening te storten, maar in sommige gevallen werkt dit gewoon niet. Met een kleine lening, als je al een bestaande klant bent, kun je het geld in slechts 20 minuten krijgen. Als je dat niet bent, kan het enkele werkdagen duren voordat jouw geld is gestort.

Wat zijn de voor en nadelen?

Voor wie is een minilening bedoelt?

Een minilening is ideaal als je snel geld nodig hebt. Waarvoor je dat nodig hebt, kan enorm verschillen. Misschien wil je een nieuwe laptop kopen, of je studieboeken. Of je moet je huis schilderen. Het voordeel van een minilening is dus dat je geld kunt lenen zonder de BKR toets. Dit gebeurt bij andere soorten leningen en het kan veel problemen veroorzaken. Er is geen BKR toets nodig om eenvoudig te kunnen voldoen aan de behoefte van snel lenen.

Een minilening afsluiten zonder bkr toetsing?

Wanneer je een kleine lening aanvraagt, toetst BKR deze niet. Mede hierdoor zijn minileningen in korte tijd zo populair in Nederland. Voor veel mensen die geld nodig hebben, is BKR de ergste vijand. Het BKR (Bureau Krediet Registratie) houdt bij wie schulden correct heeft afgelost en wie niet. Doet u dit niet, dan wordt uw naam gemarkeerd met een rood kruis: BKR-registratie is geweigerd. Bij zo’n negatieve inschrijving heb je een kleine kans op een nieuwe lening.

Het voordeel van een minilening is dus dat je geld kunt lenen zonder de BKR toets. Dit gebeurt bij andere soorten leningen en het kan veel problemen veroorzaken. Er is geen BKR toets nodig om eenvoudig te kunnen voldoen aan de behoefte van snel lenen.

Aanbieders van minileningen

 Het AFM heeft strenge regels opgesteld voor minileningen. Onder andere de prijzen ervan zijn sterk gestegen. Toen is er ingegrepen. Klanten kunnen niet meer zo gemakkelijk een minilening afsluiten. De prijzen daarvan zijn ook hoger.

Het voordeel van een minilening is dus dat je geld kunt lenen zonder de BKR toets. Dit gebeurt bij andere soorten leningen en het kan veel problemen veroorzaken. Er is geen BKR toets nodig om eenvoudig te kunnen voldoen aan de behoefte van snel lenen.

Cashwhale waardering:

5/5

Veilig op de website van saldodipje.nl

Risico's van een minilening

Als je snel geld nodig hebt, kun je maar beter goed nadenken of je een minilening aangaat. Het klinkt heel aantrekkelijk om misschien een beetje later je salaris te ontvangen, maar dat kan zomaar neerkomen op hogere rente en een hoger bedrag dat je later terug moet betalen. Een financiële situatie heeft een enorme invloed op het dagelijkse leven. Je moet dan ook zorgvuldig nagaan of je de schuld binnen de looptijd kunt terugbetalen.

Soms wil je een lening afsluiten, maar heb je geen referentie. Een externe garantsteller zou kunnen helpen. Ze moet ervoor zorgen dat de vraag of de offerte bij jou past en dat je niet achteraf met een negatieve invloed bent op je creditscore.

Veelgestelde vragen over een minilening

Hoe kan ik een minilening aanvragen

Je kan een minilening eenvoudige aanvragen via een van onze aanbieders. Op hun website kun je eerst uw microkrediet berekenen en de veel gestelde vragen en reviews lezen. Als u tevreden bent, kunt je een verzoek indienen op de website van de betreffende aanbieder.

Wat kost een minilening?

Het maximale bedrag van een kleine lening is 9,86% van het geleende bedrag, plus eventuele kosten van de externe garantsteller. Bekijk ons ​​rekenvoorbeeld, waarin u de kosten in beide gevallen nauwkeurig kunt begrijpen.

Hoe moet ik een minilening aflossen?

Bij het kiezen van een minilening kiest u voor een kortlopende lening. Daarom kunt u met spoed geld lenen. De gemiddelde looptijd is 45 dagen, maar u kunt tot 15 dagen lenen. Bij een pluslening is dit 124 dagen(4 maanden). Na deze periode moet u het geleende bedrag volledig terugstorten op de rekening van de schuldeiser.

Scroll naar top