Geld investeren (2021)

Investeer zodra je het eigen vermogen bezit en dit naar een hoger bedrag wilt verhogen. Door te investeren neemt jouw geld niet in waarde af en hoef je maar heel weinig belasting te betalen. Bekijk onze Tips over verschillende investeringen.

geld investeren

Je wilt in 2021 je geld investeren, maar je weet niet hoe of waarin? Het is altijd slim om geld bij de hand te hebben. Als reservefonds, nieuwe auto of nieuw huis. Misschien wil je beleggen in een pensioen. De rente op jouw spaarrekening is anno 2021 nagenoeg nul, dus je hebt andere oplossingen nodig. Bedenk hoeveel je wilt investeren en maak een plan. Als je veel geld hebt, kun je jouw investering spreiden over verschillende opties.

1. Geld investeren in aandelen

Er zijn verschillende manieren om kapitaal te vergroten, bijvoorbeeld door in aandelen te beleggen. Maar hoe doe je dat: doe je het zelf of kies je een fonds? Wat zijn, in vergelijking met andere beleggingsmethoden, de voor- en nadelen van beleggen in aandelen? Ben je geïnteresseerd? Kijk hieronder en open binnen 5 minuten een beleggersaccount: 

etoro-logo

Cashwhale waardering:

4.5/5

Cashwhale waardering:

5/5

2. Geld investeren in vastgoed

Investeren in onroerend goed is een zeer populaire investeringsstrategie. Je kunt zelf in onroerend goed beleggen, maar als jouw budget beperkt is tot een paar duizend euro, dan zijn beleggingsfondsen waarschijnlijker een logischer keuze. Ook via brokers kun je veel vastgoedfondsen vinden, maar die zijn soms erg prijsgevoelig. Naast de aandelenmarkt zijn er ook enkele investeringsfondsen die in onroerend goed investeren om rente-inkomsten te genereren. Denk aan het geld om een ​​kantoor, supermarktgebouw of huis te kopen en het vervolgens te verhuren. Bij een deel van deze fondsen wordt je mede-eigenaar van het fonds, terwijl andere fondsen beleggen in obligaties: je leent geld in ruil voor een (relatief) vast rendement. In beide gevallen is het rendement meestal niet het koersverschil dat gerealiseerd moet worden, maar een vast (rente) inkomen.

Investeer in vastgoedfondsen

Staat u op het punt te gaan beleggen in onroerend goed, dan kunt u dat doen door geld te beleggen in een onroerendgoedfonds. Vastgoedfondsen kopen direct of indirect vastgoed dat in de loop van de tijd wint. Als u geld in het fonds stopt, neemt u deel aan het rendement. Als u succesvol wilt investeren in kleine bedragen en weinig tijd of zin heeft om voorop te blijven lopen, is deze vorm van vastgoedbelegging ideaal. Eigendom bezitten kost tijd en moeite. Hieronder vindt u 6 populaire vastgoedfondsen die actief zijn in Nederland. Als u gedetailleerde informatie nodig heeft, kunt u gratis een gratis handleiding aanvragen. Daarom doe je niets.

Cashwhale waardering:

5/5

Veilig op de website van Corum

synvest-vastgoed-logo

Cashwhale waardering:

5/5

Veilig op de website van Synvest

Scroll naar top