Creditcardaanbieder ICS krijgt forse boete

 International Card Services heeft klanten meer creditcards gegeven dan zij aan dit bedrijf hadden verstrekt. Het dochterbedrijf van ABN AMRO krijgt een boete van 2,4 miljoen euro opgelegd door de AFM.

Overcreditering bij ICS 

ICS biedt haar klanten doorlopend creditcards aan waar ze op kunnen sparen. Naar aanleiding van meldingen van klanten heeft de AFM enkele tientallen dossiers onderzocht. In het overgrote deel werd er gemerkt dat het om teveel creditering ging.

Sommige klanten van ICS hebben meer betaald dan ze hadden moeten betalen. Klanten hadden ruimte tot 15 procent meer betalingen dan in hun creditlimit was toegestaan. Daarnaast werd bij het vaststellen van de kredietruimte niet rekening gehouden met eventuele kosten van kinderen.

Scroll naar boven