AFM banner

Op zoek naar een Minilening?

Wilt u snel geld lenen zonder BKR toetsing? Cashwhale helpt u bij het zoeken naar de juiste minilening door deze eenvoudig en snel te vergelijken.

minilening

Heeft u besloten om een minilening aan te vragen, maar weet u het nog niet zeker? Kijk dan op de website van onderstaande aanbieder en maak een weloverwogen keuze. Een minilening aanvragen is heel eenvoudig en u kunt deze binnen enkele minuten online afsluiten via b.v. de website van Saldodipje:

Cashwhale waardering:

5/5

Veilig op de website van saldodipje.nl

Wat is een minilening?

Een minilening (ook wel een flitslening genoemd) is een kleine lening van maximaal 1500 euro. Een minilening is ideaal wanneer je een betalingsverplichting hebt wat niet kan wachten op de volgende salarisstrook. Een minilening moet u meestal in relatief korte tijd terugbetalen: binnen 15 tot 124 dagen (4 maanden).

In vergelijking met bankleningen heb je het geld van een minilening meestal al snel op je rekening. Het duurt 10 minuten om een minilening aan te vragen op een van de websites van de aanbieder. Het enige wat u hoeft te doen is een kopie van uw identiteitskaart en de borgsteller. De keuring kan tot één werkdag duren. Na goedkeuring wordt de minilening binnen 24 uur op uw rekening bijgeschreven. Daarom is er geen offerte. Met bijvoorbeeld iDeal kunt je binnen 15 tot 62 dagen de minilening terugbetalen.

Vergeleken met andere vormen van lenen hebben kleine leningen veel voordelen. Met een persoonlijke lening kun je bijvoorbeeld al 100 euro lenen. Dit geldt niet voor andere vormen van lenen. Voor persoonlijke leningen is deze minimumgrens bijvoorbeeld 1500 euro. Ook ontvangt je het geld van een mini lening relatief snel op je rekening. Veel geldschieters beloven binnen 1/2 werkdagen geld op jouw rekening te storten, maar in sommige gevallen werkt dit gewoon niet. Met een kleine lening, als je al een bestaande klant bent, kun je het geld in slechts 20 minuten krijgen. Als je dat niet bent, kan het enkele werkdagen duren voordat jouw geld is gestort.

Wat zijn de voor en nadelen?

Voor wie is een minilening bedoelt?

Een minilening is ideaal als je snel geld nodig hebt. Waarvoor je dat nodig hebt, kan enorm verschillen. Misschien wil je een nieuwe laptop kopen, of je studieboeken. Of je moet je huis schilderen. Het voordeel van een minilening is dus dat je geld kunt lenen zonder de BKR toets. Dit gebeurt bij andere soorten leningen en het kan veel problemen veroorzaken. Er is geen BKR toets nodig om eenvoudig te kunnen voldoen aan de behoefte van snel lenen.

Een minilening afsluiten zonder bkr toetsing?

Wanneer je een kleine lening aanvraagt, toetst BKR deze niet. Mede hierdoor zijn minileningen in korte tijd zo populair in Nederland. Voor veel mensen die geld nodig hebben, is BKR de ergste vijand. Het BKR (Bureau Krediet Registratie) houdt bij wie schulden correct heeft afgelost en wie niet. Doet u dit niet, dan wordt uw naam gemarkeerd met een rood kruis: BKR-registratie is geweigerd. Bij zo’n negatieve inschrijving heb je een kleine kans op een nieuwe lening.

Het voordeel van een minilening is dus dat je geld kunt lenen zonder de BKR toets. Dit gebeurt bij andere soorten leningen en het kan veel problemen veroorzaken. Er is geen BKR toets nodig om eenvoudig te kunnen voldoen aan de behoefte van snel lenen.

Aanbieders van minileningen

 Het AFM heeft strenge regels opgesteld voor minileningen. Onder andere de prijzen ervan zijn sterk gestegen. Toen is er ingegrepen. Klanten kunnen niet meer zo gemakkelijk een minilening afsluiten. De prijzen daarvan zijn ook hoger.

Het voordeel van een minilening is dus dat je geld kunt lenen zonder de BKR toets. Dit gebeurt bij andere soorten leningen en het kan veel problemen veroorzaken. Er is geen BKR toets nodig om eenvoudig te kunnen voldoen aan de behoefte van snel lenen.

Cashwhale waardering:

5/5

Veilig op de website van saldodipje.nl

Wat kost een minilening?

Geld lenen kost geld, en dat geldt ook voor minileningen. Hieronder vindt u een overzicht van alle beschikbare bedragen, inclusief aanbevolen of verplichte termijnen, kosten en uw totale schuld die na deze termijn resteert. De kosten zijn inclusief rente en servicekosten. In sommige gevallen zijn daar extra kosten aan verbonden, zoals een externe garantsteller.

Bedrag Looptijd Rente bedrag Leenbedrag incl. rente
30 dagen
€0,49
€100,49
30 dagen
€0,99
€200,99
30 dagen
€1,48
€301,48
30 dagen
€1,97
€401,97
30 dagen
€2,47
€502,47
45 dagen
€7,00
€607,00
45 dagen
€8,10
€708,10
45 dagen
€9,30
€809,30
45 dagen
€9,80
€909,80
45 dagen
€11,50
€1011,50
3 maanden
€17,36
€1517,36
3 maanden
€23,25
€2023,25
3 maanden
€37,20
€2537,20

*50 euro lenen staat niet in dit overzicht om dit een bedrag is wat je niet kan lenen bij een kredietverstrekker.

Minilening afsluiten stappenplan

Het aanvragen van een kleine lening is heel eenvoudig en binnen enkele minuten online te regelen. Op Saldodipje.nl plan je bijvoorbeeld stap voor stap in een paar minuten:

1. Kies je bedrag

Met een overzichtelijke slider kies je zelf hoeveel je wilt lenen van Saldodipje. Het minimale bedrag dat u moet lenen is 100 euro en het maximale bedrag dat u kunt lenen is 1500 euro. Veeg in de balk naar het bedrag dat je van je microlening wilt krijgen.

2. Kies je looptijd

Bij Saldodipje is de minimale periode 15 dagen. Dit betekent dat je na 15 dagen het geleende bedrag plus rente en servicekosten moet terugbetalen. De maximale periode is 4 maanden en bestaat uit vier semesters. Met deze optie kunt je de lening in vier termijnen aflossen. Als je het te lenen bedrag verhoogt, verschuift de periode automatisch. Dit is de aanbevolen duur van Saldodipje, maar je kunt deze zelf aanpassen. Voor de voorgestelde voorwaarden verwijzen wij je naar de rubriek “De kosten van microfinanciering”. Als je tevreden bent met het geleende bedrag en de looptijd, klik je op “Bedrag aanvragen”.

3. Vul je persoonlijke gegevens in

Op je scherm verschijnt een overzicht van je microkrediet; het bedrag en de duur van je keuze. Hieronder vind je een overzicht van de rentetarieven, te betalen rente en de totale schuld aan het einde van de periode. Als dit correct is, kun je hieronder jouw gegevens invullen. Na het voltooien van deze handeling zal Saldodipje je vragen om je te legitimeren. Dit kan een foto zijn of een gescande kopie van jouw paspoort, ID-kaart of rijbewijs. Als je dat doet, zal de kredietverstrekker jouw aanvraag in behandeling nemen.

4. Offerte accepteren

Nadat Saldodipje jouw aanvraag heeft goedgekeurd, ontvangt je een offerte. Dit is nog geen teken dat je zich aan een lening heeft verbonden. Je moet dit eerst accepteren. Als je zeker weet dat je de lening wilt voortzetten, kun je het aanbod accepteren en krijgt je de betaling. Als je geen verdere maatregelen neemt, vervalt de aanvraag en gebeurt er verder niets.

Wat zijn de risico's van een minilening?

Als je snel geld nodig hebt, kun je maar beter goed nadenken of je een minilening aangaat. Het klinkt heel aantrekkelijk om misschien een beetje later je salaris te ontvangen, maar dat kan zomaar neerkomen op hogere rente en een hoger bedrag dat je later terug moet betalen. Een financiële situatie heeft een enorme invloed op het dagelijkse leven. Je moet dan ook zorgvuldig nagaan of je de schuld binnen de looptijd kunt terugbetalen.

Soms wil je een lening afsluiten, maar heb je geen referentie. Een externe garantsteller zou kunnen helpen. Ze moet ervoor zorgen dat de vraag of de offerte bij jou past en dat je niet achteraf met een negatieve invloed bent op je creditscore.

Veilig lenen

In Nederland kunt u relatief veilig en betrouwbaar microleningen met betrekking tot algen verkrijgen. In de meeste gevallen hebben kredietverstrekkers “gewoon” voldaan aan wat ze van tevoren hadden beloofd. Informatie over eventuele toeslagen ontvang je meestal niet achteraf, maar bij het aanvragen van Flash Credit. Daarnaast houdt de Autoriteit Financiële Markten (AFM) continu toezicht op de financiële markt. Als u vindt dat u niet correct bent behandeld, meer informatie wilt of een klacht wilt indienen, kunt u contact opnemen met de AFM. 

Daarnaast ben je niet direct gekoppeld aan de lening. Nadat je een flitslening hebt aangevraagd, ontvang je een offerte, waarna je nog tijd hebt om je aanvraag te overwegen. Als u geen verdere maatregelen neemt, vervalt het aanbod. Soms belt de geldverstrekker later om te vragen of u het aanbod accepteert, maar u bent nooit verplicht het aanbod te accepteren en de lening in te trekken.

Soms wil je een lening afsluiten, maar heb je geen referentie. Een externe garantsteller zou kunnen helpen. Ze moet ervoor zorgen dat de vraag of de offerte bij jou past en dat je niet achteraf met een negatieve invloed bent op je creditscore.

Veelgestelde vragen over een minilening

Hoe kan ik een minilening aanvragen

Je kan een minilening eenvoudige aanvragen via een van onze aanbieders. Op hun website kun je eerst uw microkrediet berekenen en de veel gestelde vragen en reviews lezen. Als u tevreden bent, kunt je een verzoek indienen op de website van de betreffende aanbieder.

Wat kost een minilening?

Het maximale bedrag van een kleine lening is 9,86% van het geleende bedrag, plus eventuele kosten van de externe garantsteller. Bekijk ons ​​rekenvoorbeeld, waarin u de kosten in beide gevallen nauwkeurig kunt begrijpen.

Hoe moet ik een minilening aflossen?

Bij het kiezen van een minilening kiest u voor een kortlopende lening. Daarom kunt u met spoed geld lenen. De gemiddelde looptijd is 45 dagen, maar u kunt tot 15 dagen lenen. Bij een pluslening is dit 124 dagen(4 maanden). Na deze periode moet u het geleende bedrag volledig terugstorten op de rekening van de schuldeiser.

Scroll naar boven