AFM banner

Zakelijke Lening nodig?

Wilt u gemakkelijk en snel een zakelijke lening aanvragen? Bij Cashwhale bent u aan het juiste adres. Wij geven u de juiste informatie zodat u een nauwkeurige vergelijking kan doen om zo tot de juiste zakelijke lening te komen.

zakelijke lening aanvragen

Overweeg voordat je naar de mogelijkheden gaat kijken van een zakelijke krediet, goed wat je wilt en nodig heeft. Het aanbod van commerciële kredietverstrekkers loopt sterk uiteen, dus het is het beste om te weten wat je wilt en waarom. Op deze manier kun je meerdere factoren tegelijk afstrepen, waardoor de selectie gemakkelijker wordt.

Uiteraard kun je bij een van de grote banken met kantoren terecht, maar er zijn ook diverse nieuwe (online) initiatieven voor bedrijfskredieten. Een aantal hiervan kun je hieronder vinden. Hierdoor kun je gerelateerde kredietverstrekkers met elkaar vergelijken. Je controleert de inhoud van de lening die ze aanbieden en de voorwaarden die ze stellen aan de aanvrager.

Aanbieders

qeld-text-inside-logo

Cashwhale waardering:

5/5

Veilig op de website van qeld.com

Capitalbox-logo

Cashwhale waardering:

4.7/5

Veilig op de website van capitalbox.nl

Cashwhale waardering:

4.6/5

Veilig op de website van bridgefund.nl

Cashwhale waardering:

4.4/5

Veilig op de website van swishfund.nl

Cashwhale waardering:

4.3/5

Veilig op de website van floryn.com

Snel zakelijk lenen?

Het aanvragen van zakelijk krediet bij traditionele banken is een traag en bureaucratisch proces. Daarnaast besteden traditionele banken nu minder aandacht aan het MKB, waardoor je als ondernemer vaak op zoek moet gaan naar andere financieringsvormen. Tegenwoordig bieden nieuwe spelers op de markt commerciële kredieten zonder bureaucratische ongemak en hebben ze een snel en online aanvraagproces.

Kosten zakelijke lening

Zakelijke leningen zijn duur om te krijgen en hun tarieven variëren afhankelijk van de kredietverstrekker. Er zijn twee soorten zakelijke leningen: beveiligde en ongedekte leningen. Gedekte leningen vereisen dat de lener iets van waarde opgeeft (meestal een huis of auto) om de lening te krijgen. Ongedekte leningen vereisen geen onderpand, maar ze bieden lagere leentarieven, rentetarieven die kunnen variëren van 3-6%.

De rentetarieven voor zakelijke leningen kunnen oplopen tot 12%, terwijl de rentetarieven voor persoonlijke hypotheken 4% bedragen. Het verschil is te wijten aan het feit dat zakelijke leningen risicovoller zijn dan hypotheken. Bedrijven lopen een groter risico om failliet te gaan en consumenten hebben meer keuze als het gaat om het afsluiten van een hypotheek.

Zakelijk lenen zonder bkr toetsing?

Wil je als particulier zelfstandig een consumptief krediet (zoals een persoonlijke lening) krijgen, dan wordt dat vrijwel altijd gecontroleerd door het Bureau Krediet Registratie (BKR). In veel gevallen hebben BKR-beoordelingen niets te maken met zakelijke leningen. Het gaat hierbij namelijk om een bedrijfskrediet en deze staat niet expliciet vermeld in het BKR. Daarom kunt u zakelijke leningen opnemen met negatieve BKR.

Veelgestelde vragen over zakelijk lenen

Wat is een zakelijke lening?

Een zakelijke lening is het bedrag dat de geldverstrekker aan de ondernemer heeft geleend. Dit geld kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. De lening wordt terugbetaald door maandelijks een vast bedrag plus rente aan de geldverstrekker te betalen voor een vaste periode.

Hoe kan ik een zakelijke lening aanvragen

Via internet kunt u snel en eenvoudig zakelijke leningen aanvragen. Dit wordt gedaan door de kredietverstrekker. Om een ​​zakelijke lening aan te vragen, moet u eerst een aanvraagformulier invullen. Deze wordt naar de kredietverstrekker gestuurd, die vervolgens de aanvraag goedkeurt of afwijst. Dit gebeurt meestal binnen 24 uur. Na goedkeuring ontvangt de aanvrager het geld direct op de rekening.

Wat kost een zakelijke lening?

Geld lenen kost geld, zelfs in het geval van zakelijke leningen. zakelijk financiering in de vorm van zakelijke leningen betekent voor ondernemers geen zak geld. Dit bedrag moet immers binnen de afgesproken tijd of termijn worden terugbetaald. Het belangrijkste hierbij is de afgesproken rente. Tel deze twee bedragen bij elkaar op en vermenigvuldig dit met de uitleentermijn om het bedrag te krijgen dat de ondernemer uiteindelijk uitgeeft aan de zakelijke lening.

Hoe moet ik een zakelijke lening aflossen?

Bij zakelijke leningen bepaal je zelf in hoeveel tijd je het leenbedrag wilt aflossen: minimaal 3 maanden en maximaal 5 jaar. U betaalt maandelijks het gelijke deel van de lening terug. Dus: hoe korter de periode, hoe meer geld u maandelijks aflost. Het terugbetaalde geld kun je niet opnieuw opnemen.

Kan ik zakelijk lenen zonder bkr toetsing?

In veel gevallen hebben BKR-beoordelingen niets te maken met zakelijke leningen. Het gaat hierbij namelijk om een bedrijfskrediet en deze staat niet expliciet vermeld in het BKR. Daarom kunt u zakelijke leningen opnemen met negatieve BKR.

Scroll naar top