AFM banner

Op zoek naar een Persoonlijke Lening?

Bent u opzoek naar een persoonlijke lening? Dan zit je hier goed! Wij vergelijken persoonlijke leningen zodat u op een veilige en verantwoorde manier geld kunt lenen. Een manier die past bij uw persoonlijke situatie.

persoonlijke lening

Wil je in één keer een grote som geld uitgeven, zoals een auto kopen of inrichten? Dan kunt via een van de onderstaande aanbieders een persoonlijke lening aanvragen.

Aanbieders

Cashwhale waardering:

5/5

Veilig op de website van Santander

Cashwhale waardering:

4.8/5

Veilig op de website van kredietspotter

Cashwhale waardering:

4.5/5

Veilig op de website van KGN

Een persoonlijke lening aanvragen

Persoonlijke leningen zijn een handige vorm van geld lenen. U krijgt het geleende bedrag in één keer op uw rekening gestort. Hiervoor betaal je elke maand hetzelfde bedrag, en de uitleentermijn staat vast. In tegenstelling tot doorlopend krediet. De interesses en terminologie zijn hier flexibel.

Kenmerken persoonlijke lening

Persoonlijke leningen hebben de volgende kenmerken. Of dit voor- of nadelen zijn, hangt af van uw eigen situatie en hoopt:

  • Maak van tevoren duidelijk. U betaalt de aanbieder elke maand hetzelfde bedrag. Dit is inclusief gedeeltelijke rente en gedeeltelijke aflossing.
  • De periode die u kiest is minimaal 12 maanden en de langste is 180 maanden.
  • U kunt een tijdelijke terugbetaling doen, maar soms moet u een boete betalen aan de aanbieder. U betaalde deze boete omdat de verstrekker van de lening door de aflossing de rente-inkomsten heeft gemist.
  • U kunt het aflossingsbedrag niet opnieuw opnemen.

Looptijd van een persoonlijke lening

De looptijd van een  persoonlijke lening kan variëren van een jaar (twaalf maanden) tot vijftien jaar (180 maanden). Als je een lening aanvraagt, moet je ook aangeven binnen welke tijd je het gehele bedrag, inclusief rente, wilt terugbetalen. De looptijd van een persoonlijke lening is de tijd die het duurt voordat je afgelost bent. Hoe korter de looptijd, hoe hoger het maandbedrag én hoe lager de rente.

Persoonlijke lening oversluiten

Het is gemakkelijk om uw persoonlijke lening over te zetten van de ene kredietverstrekker naar de andere. Het is echter niet zo eenvoudig als u op zoek bent naar een goede prijs.

U moet nagaan of de nieuwe kredietverstrekker kosten rekent voor het oversluiten van de persoonlijke lening en of u dezelfde betalingsdatum kunt behouden. U kunt ook vragen om een verlaging van de rente of een verhoging van de aflossingstermijn.

Wat zijn de voor en nadelen?

Vergelijking persoonlijke lening versus Doorlopend krediet

Een persoonlijke lening is een vorm van ongedekt krediet waarmee u geld kunt lenen van een kredietverstrekker om kosten te dekken. Ze worden vaak gebruikt voor grote uitgaven zoals onderwijs, huisverbetering en medische rekeningen. Een doorlopend krediet is meestal de goedkoopste optie als u geen onderpand heeft en alleen een bedrag kunt krijgen dat gelijk is aan wat u verschuldigd bent op uw huidige schuldniveau. Doorlopend krediet vereist over het algemeen dat u uw minimale maandelijkse betaling op tijd betaalt, anders riskeert u uw credit score te beschadigen.

Aanbieders persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is een vorm van consumptief krediet waarmee u geld kunt lenen bij een kredietverstrekker. Persoonlijke leningen zijn beschikbaar voor nieuwe of gebruikte auto’s, huisreparaties, schuldconsolidatie en meer.
Persoonlijke leningen zijn meestal ongedekt, wat betekent dat ze niet zijn beveiligd tegen onderpand. 

De kredietverstrekker zal alleen om informatie over uw inkomen en kredietgeschiedenis vragen om erachter te komen of u het geld met een rentepercentage kunt terugbetalen. Persoonlijke leningen hebben doorgaans een lage rente dan autoleningen of hypotheken omdat het kortlopende leningen zijn die niet zo lang meegaan.

Cashwhale waardering:

4.5/5

Veilig op de website van Santander

Cashwhale waardering:

5/5

Veilig op de website van kredietspotter

Een persoonlijke lening afsluiten zonder bkr toetsing?

U kunt helaas geen persoonlijke lening afsluiten wanneer u een negatieve BKR-codering heeft. Momenteel zijn er geen instanties waarbij u goedkeuring krijgt voor een persoonlijke lening, indien u negatief gecodeerd staat. Een goed alternatief is eventueel het afsluiten van een minilening oftewel flitskrediet. Lees hier meer over een minilening.

Scroll naar boven