AFM banner

Bent u op zoek naar betaalbaar doorlopend krediet?

Wilt u flexibel geld opnemen? Lees hier meer informatie over een doorlopend krediet en bekijk de beste aanbieders.

lening oversluiten

Bent u op zoek naar het goedkoopste doorlopend krediet? Wilt u doorlopend krediet aanvragen en jouw lening berekenen? Bekijk dan hieronder de beste aanbieders.

Vind een doorlopend krediet

Cashwhale waardering:

5/5

Veilig op de website van kredietspotter

Cashwhale waardering:

4.5/5

Veilig op de website van KGN

Cashwhale waardering:

4.5/5

Veilig op de website van Santander

Wat is een doorlopend krediet?

Doorlopend krediet (ook wel doorlopend krediet genoemd) is een lening met de grootste bestedingslimiet: de kredietlimiet. Dit type lening is volledig gratis te gebruiken. Je kunt beslissen of je wilt opnemen en hoeveel geld je wilt opnemen. Je hoeft alleen rente te betalen voor het opgenomen deel. Je kunt elke maand de last van (vaste) onderdelen verminderen, en je kunt weer deelnemen als het niet op voorraad is. Daarom is er geen einddatum voor de doorlopende kredietbrief.

Hogere variabele rente

De rente die in rekening wordt gebracht op doorlopend krediet is anders als bij andere vormen van lenen. In vergelijking met een persoonlijke lening heeft dit type krediet geen vaste rente, maar wel een flexibele rente. Dit zorgt ervoor dat de rente tijdens de looptijd van de kredietovereenkomst ook daadwerkelijk op elk moment kan worden gewijzigd. Dit kan als kredietnemer een positieve of negatieve invloed op jou hebben. Daarom is het verstrekken van een kleine hoeveelheid financiële reserves op dit gebied geen overbodige luxe.

Daarnaast zorgen de flexibele voorwaarden van doorlopend krediet ervoor dat de rente die in rekening wordt gebracht structureel veel hoger is dan bij bijvoorbeeld persoonlijke leningen. De te betalen rente wordt altijd berekend op basis van het uitstaande kredietbedrag.

Een doorlopend krediet afsluiten zonder BKR

Wanneer je een negatieve BKR-codering hebt en een doorlopend krediet wilt afsluiten, is dit helaas niet mogelijk. Er zijn geen instanties die een doorlopend krediet vertrekken aan mensen met een negatieve BKR registratie. Enkel met de zogenaamde positieve codering kom je er wel voor in aanmerking. Maar dan heb je dus geen betalingsachterstanden. Helaas kan je met een negatieve codering enkel een minilening afsluiten. Dit is een kleine lening tot maximaal €1500, waarbij u het geld binnen 24 uur op uw rekening ontvangt.

Scroll naar boven