AFM banner

Geld lenen

Wil je een lening aanvragen en afsluiten? Vergelijk eerst leningen bij Cashwhale. Zo bespaar je geld en ook tijd. Op deze pagina vind je meer informatie over verschillende kredietverstrekkers en verschillende artikelen over het lenen van geld.

geld lenen 2021

Aanbieders

Cashwhale waardering:

5/5

Veilig op de website van Santander

Cashwhale waardering:

4.8/5

Veilig op de website van kredietspotter

Cashwhale waardering:

4.5/5

Veilig op de website van KGN

Cashwhale waardering:

4.3/5

Veilig op de website van kredietconcurrent.nl

Hoe kan ik geld lenen?

Er zijn veel manieren om geld te lenen in Nederland. Leningen kunnen de vorm aannemen van persoonlijke leningen of doorlopende kredietlijnen. U kunt geld lenen bij geldverstrekkers (ook wel aanbieders genoemd). Houd voordat u begint met het aanvragen van een lening goed rekening met de verschillende aanbieders, de BKR-registratie en de rente en looptijd van de valutolening, het is verstandig.

Naast een persoonlijke lening kunt u ook een lening aanvragen voor uw bedrijf, dit wordt ook wel een zakelijke lening genoemd. Deze lening wordt gebruikt om de liquiditeit op korte termijn te vergroten. Hierdoor kan het bedrijf groeien zonder dat de ondernemer middelen hoeft in te zetten die hem mogelijk niet ter beschikking staan.

Tegenwoordig is online lenen eenvoudig, waardoor je snel geld kunt lenen. U kunt lenen bij een bank – u kunt bijvoorbeeld lenen bij ING of lenen bij Rabobank – of lenen bij andere geldverstrekkers. Er zijn verschillende soorten leningen. U kunt bijvoorbeeld persoonlijke leningen opnemen om doorlopend krediet of hypotheken te verkrijgen. Een hypotheek is een gedekte lening. Bij een hypotheek is het onderpand voor de lening de woning waar u een hypotheek op wilt nemen. Op deze manier wordt gegarandeerd dat de geldverstrekker de lening kan terugbetalen.

Geld lenen zonder gedoe

Over het algemeen kunt u alleen geld lenen zonder papierwerk en bewijsstukken als u geld leent van kennissen, vrienden of familieleden. Direct en probleemloos geld lenen kan daarom:

  • Door vrienden of familie
  • Via een minilening

Familieleden of kennissen zijn niet verplicht om de BKR-toets te doen en zullen u hoogstwaarschijnlijk niet vragen om loonstroken of ander bewijs van inkomen te overleggen. De tweede manier waarop u zonder problemen direct geld kunt lenen is via een minilening. Aanbieders van microkredieten zijn niet verplicht om BKR-gegevens van u te vragen. Op deze manier kunt u geld lenen zonder BKR-registratie en loonadministratie.

Persoonlijke lening

Persoonlijke leningen zijn leningen met een vast bedrag, rente en aflossingsperiode. Bij een persoonlijke lening ontvang je in één keer het hele bedrag op je rekening. Dit is dus een snelle manier om geld te lenen.

Bij dit type lening zijn de looptijd en rente van de overeenkomst vooraf bepaald, zodat je precies weet waar je aan toe bent. Als je de lening opneemt, weet je direct wat het maandelijkse aflossingsbedrag is en hoeveel termijnen je maandelijks moet aflossen.

Zo weet je altijd wat uw positie en verwachtingen zijn. Het sluit meestal persoonlijke leningen af ​​om veel niet-huisaankopen te doen. Denk aan decoraties, auto’s, zonnepanelen, etc. Het gaat meestal om eenmalige grote uitgaven. Het bedrag dat elke geldverstrekker kan lenen is verschillend, maar ligt meestal tussen de 5.000 euro en 100.000 euro.

Doorlopend krediet

Doorlopend krediet verwijst naar een lening die de lener voor een langere periode krediet geeft. Dit is dus een lening zonder aflossingsperiode. Bij dit type lening kan de lener zelf beslissen hoeveel geld hij opneemt en wanneer hij hoeveel geld afbetaalt.

 De rente op dit type lening is afhankelijk van het geleende bedrag. Daarom kun je met doorlopend krediet geld opnemen wanneer je het nodig heeft en terugbetalen wanneer de omstandigheden het toelaten.

Bij doorlopend krediet kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om het geleende bedrag gedurende de uitleenperiode geheel of gedeeltelijk op te nemen of af te betalen. Bij het opnemen van doorlopend krediet worden de hypothetische looptijd en rente afgesproken, maar deze staat niet vast. Daarom kunnen de looptijd en rente tijdens de looptijd veranderen. De rentevoet wordt meestal bepaald door de kredietlijn of het uitstaande saldo.

Cashwhale waardering:

5/5

Veilig op de website van Santander

Geld lenen met een BKR registratie

Veel mensen willen snel geld lenen. Het is onverstandig om geld te lenen zonder BKR-registratie en loonstrook in te leveren. Dit kan namelijk vervelende gevolgen hebben, zoals schulden, als u teveel geld opneemt zonder dat u dat aan uw baas moet terugbetalen. Alle kredieten die aan Nederlanders worden verstrekt zijn geregistreerd in het centraal informatiesysteem van de BKR stichting.

Er zijn veel verschillende soorten krediet die je kan aanvragen. Eén daarvan is een lening. Leningen staan bij BKR geregistreerd en ook alle andere soorten krediet zoals creditcards, rood staan, uitgestelde betalingen zoals telefoonabonnementen en private-lease contracten.

Elke lening aanbieder wil zijn geld terug. Om ervoor te zorgen dat je niet in de financiële problemen raakt, is het belangrijk dat je een BKR-registratie uitvoert. Er is geen enkel lening aanbieder dat geld zonder BKR-check aanbiedt.

Conclusie

Al met al zijn er verschillende leenmogelijkheden beschikbaar. U kunt kiezen tussen persoonlijke lening en doorlopend krediet. Beide opties hebben voor- en nadelen. De belangrijkste factoren bij het nemen van een lening zijn het doel van de lening, het benodigde bedrag, de benodigde hypotheek of flexibiliteit en de rentekosten. Bij het aangaan van een lening is het altijd belangrijk om de extra BKR-registratie te begrijpen. BKR voorkomt dat mensen schulden krijgen of meerdere betalingsverplichtingen aangaan.

Scroll naar boven