AFM banner

Persoonlijke lening Oversluiten?

Wilt u een bestaande persoonlijke lening oversluiten die te duur is? Je kunt via ons je huidige persoonlijke lening oversluiten naar een betaalbare aanbieder. Op deze manier kunt je duizenden euro’s besparen door middel van een persoonlijke lening oversluiten.

lening oversluiten

Ga rechtstreeks naar de kredietverstrekker hieronder en gebruik de besparingscalculator op hun website om uw besparingen onmiddellijk te berekenen. U kunt dan per e-mail een vrijblijvende offerte ontvangen.

Aanbieders

Cashwhale waardering:

5/5

Veilig op de website van kredietspotter

Cashwhale waardering:

4.5/5

Veilig op de website van KGN

Een persoonlijke lening oversluiten

U kunt een persoonlijke lening voor lange tijd afsluiten. Daarom kan in deze jaren de gezinssamenstelling of uw inkomen veranderen. Vervolgens past uw persoonlijke lening op dat moment niet meer bij uw huidige situatie. Of u wilt tegen een lagere rente lenen, ook dan kunt u besluiten de lening over te sluiten.

Het oversluiten van uw persoonlijke lening kan u veel geld besparen. Ruim 75% van de mensen leent te veel. In veel gevallen kan het oversluiten van uw persoonlijke lening ervoor zorgen dat u niet meer tot de 75% behoort. Maar waar moet je op letten als je een persoonlijke lening wilt oversluiten? Welke mogelijkheden zijn er om uw lening goedkoper te maken? 

Bekijk uw huidige rentepercentage 

Heeft u op dit moment een persoonlijke lening met een rentabiliteitspercentage van 5% of hoger? De kans is groot dat u op dit moment te veel rente betaalt. Het oversluiten van uw persoonlijke lening kan u direct voordeel opleveren. Zo kunt u ervoor zorgen dat u jaarlijks honderden euro’s of meer bespaart. 

Verminder de looptijd 

Een andere reden voor het oversluiten van een lening kan zijn dat u de looptijd wilt verkorten. Dit kunnen wij goed begrijpen. Op korte termijn kunt u rente betalen in een kortere periode. Uw aflossing is sneller, dus het bedrag aan rente dat u betaalt, wordt ook sneller verlaagd.

Voor kleine leningen betaal je meer rente dan grote leningen. Hoeveel kleine leningen heeft u momenteel? U kunt dan geld besparen door het samen te voegen in een grote gezamenlijke lening. Dan heb je een grote som geld geleend, waarmee je alle kleine leningen kunt terugbetalen. Naast het transparanter maken van de aflossing, zijn de kosten ook lager.

Cashwhale waardering:

5/5

Veilig op de website van kredietspotter

Cashwhale waardering:

4.7/5

Veilig op de website van DNK

Wat zijn de kosten voor het oversluiten van een persoonlijke lening?

Het oversluiten van persoonlijke leningen is in de meeste gevallen gratis en u hoeft er geen boete meer voor te betalen. Nadat u besluit de lening over te dragen, accepteert de bank nu hun renteverlies. Persoonlijke leningen kunnen niet altijd zonder boetes worden terugbetaald. Wanneer u een lening aangaat, tekent u een bepaald bedrag aan rente dat de geldschieter u tijdens de leen periode in rekening brengt. 

Wil je ineens de periode verkorten door de lening terug te betalen en over te maken, dan loopt de geldverstrekker het rentebedrag mis. Ze hebben een aantal manieren bedacht om dit te doen, prima’.

Kan ik een persoonlijke lening oversluiten zonder BKRtoetsing?

Helaas is het niet mogelijk om een persoonlijke lening over te dragen die geregistreerd staat als negatief BKR. Wanneer u uw bestaande kredietlijn omzet in een lening van exact hetzelfde bedrag, zal BKR deze opnieuw evalueren. Als uw inschrijving actief is en u geen aanvullende leningen aanvraagt, wordt uw aanvraag vrijwel altijd goedgekeurd. De meeste kredietverstrekkers hebben min of meer dezelfde voorwaarden om leningen te accepteren. Wilt u lenen zonder BKR, klik dan hier.

Scroll naar boven