AFM banner

Autofinanciering in 2023?

Ben je van plan om een nieuwe auto te kopen, maar heb je nog niet genoeg spaargeld? Dan is een autofinanciering wellicht een interessante optie. 

Auto financieren

je kunt een auto op veel manieren financieren, zoals in termijnen betalen bij een dealer, geld lenen bij een bank of een auto huren. Wat je ook zoekt, de autofinanciering die je kiest, moet de juiste zijn voor jouw. En het is goed om hier niet te veel onnodige prijs voor te betalen. Vanuit die optiek geeft Cashwhale je graag meer informatie hierover.

een auto kopen

Cashwhale waardering:

5/5

Veilig op de website van kredietspotter

Auto financieren met een persoonlijke lening

Als je geld leent om een ​​auto te kopen, raden wij je altijd aan om een persoonlijke lening af te sluiten  voor de auto. Dit is ook de meest gekozen kredietvorm voor dit doel. Meer dan 86% van de autoleningen is afgesloten met een persoonlijke lening. Het volledige geleende bedrag ontvang je direct op de rekening waar je de auto hebt gekocht. De rente op persoonlijke leningen staat vast. Je betaalt dus een vast maandelijks rente- en aflossingsbedrag. Het bepaalt ook hoe lang je moet terugbetalen. Zo weet je vooraf precies hoeveel de lening je gaat kosten. Een andere optie voor banken of kredietverstrekkers is doorlopend krediet. Deze leenvorm is niet geschikt als autolening, maar wil je een langer reservefonds aanhouden dan duurt het langer. Bij deze vorm van consumptief krediet kun je bepalen wanneer en hoeveel je opneemt (maximale kredietlimiet). Je kunt het aflossingsbedrag weer opnemen.

Zakelijk leasen

Je kent waarschijnlijk de term “auto van de zaak”. Dit betekent dat de auto wordt gefinancierd door het bedrijf waar de “eigenaar” werkt. De medewerkers hoeven zelf maar een kleine zogenaamde salarisverhoging te betalen. Het was lange tijd onmogelijk om privé een auto te huren, maar daar is gelukkig verandering in gekomen. Daarom is het mogelijk een auto te huren zonder eigen bedrijfs- of bedrijfswagen.

Krijg je geen auto van het bedrijf waarvoor je werkt, of heb je een zogenaamde eenmanszaak, dan kun je alsnog een auto huren via de private lease mogelijkheid.

Private lease

Bij privéleasing kun je als particulier tegen een vast maandelijks bedrag in een nieuwe auto rijden zonder dat de auto daadwerkelijk jouw bezig is. Naast brandstof bevat het ook alle kosten die je mogelijk voor de auto moet betalen. Je kunt zelf de periode bepalen, meestal 12, 24, 36, 48 of 60 maanden.

In het maandbedrag zijn de volgende kosten inbegrepen:

  • Reparatie en onderhoud
  • All risk verzekering
  • Motorrijtuigenbelasting
  • Transportatie kosten
  • Afschrijvingskosten
  • Pechverhelping

Naast de brandstofkosten moet je natuurlijk de verkeersboetes betalen, maar ook de parkeerkosten en de carwashkosten. Met uitzondering van commerciële leases blijft uw belastingaangifte ongewijzigd en hoeft u geen belastingverhogingen te betalen via private leases.

Een auto financiering aanvragen

Cashwhale waardering:

5/5

Veilig op de website van kredietspotter

Wat zijn de kosten bij een auto leasen?

Het maandelijks te betalen bedrag is erg hoog, tussen de 197 en 600 per maand, maar alles wordt voor jou geregeld. Bij schade aan jouw auto krijg je direct een vervangbare wagen en deze wordt zo snel mogelijk hersteld. Iedereen die al een tijdje een auto heeft, weet dat dit een heel duur project kan zijn. De leasemaatschappij betaalt al deze kosten. Daarom kun je door middel van private lease hoe dan ook garanderen dat je een auto bezit, zolang u maar betaalt. Meestal teken je een langer contract. Afhankelijk van de lengte van het project zal je meer of minder moeten betalen. Het type auto heeft ook invloed op de prijs. Logischerwijs is de prijs van een kleine Ford Ka bijvoorbeeld lager dan een Tesla.

Veelgestelde vragen over een autofinanciering

Wat kost het leasen van een auto?

De vanafprijs voor een auto leasen is 197 euro. Hiervoor krijg je een kleine stadsauto. Hoe duurder de auto, hoe hoger het leasebedrag. Ook brandstof, verkeersboetes en andere autokosten(zoals het wassen van de auto) moet u zelf betalen.

Wat is goedkoper een auto kopen of leasen?

Het hangt af van de staat van de auto. Als u een gebruikte auto koopt, weet u nooit zeker hoeveel reparaties er zullen worden uitgevoerd en hoeveel ze zullen kosten. Deze zijn inbegrepen in de tijdelijke huurovereenkomst en u komt nooit voor verrassingen te staan. Daarom moet u bij de lease enkele beveiligingskosten betalen. De leasemaatschappij draagt ​​het risico.

Kan ik een auto leasen zonder BKR toetsing?

Nee, dit is niet mogelijk voor leasemaatschappijen met “Keurmerk Private Leasing”. U kunt het proberen in een plaatselijke garage in de buurt (geen certificering vereist). Daar zijn ze soms flexibeler.

Scroll naar boven