Wat is een BKR registratie?

Wat is het precies? Hoe vraag je je BKR aan? En hoe verwijder je je registratie? Lees hier alles over BKR.

BKR-registratie

Wat is een BKR codering?

Bij het sparen van credits geeft Nederland altijd een BKR-code af. Iedere geldverstrekker of bank is verplicht zich te registreren in BKR. De kans is dus groot dat je je als consument inschrijft in BKR. Als je bijvoorbeeld een creditcard gebruikt, een telefoonabonnement afsluit of een lening krijgt, is de kans op het bezitten van een BKR-lijst bijna 100%. Dit is heel normaal, de BKR-lijst hoeft niet negatief te zijn. Pas als er bepaalde gegevens verschijnen tijdens het aflossen van het tegoed, zal er geregistreerd worden door het plaatsen van een negatieve BKR code. Zet dan de positieve lijst om in een negatieve BKR-registratie. Uiteraard zullen er verschillende soorten situaties zijn bij het terugbetalen.

Wat is een positieve BKR registratie?

Over het algemeen zijn de meeste BKR-registraties positief. Dit betekent dat er een kredietlimiet is zonder gedetailleerde informatie. Er zijn geen afspraken gemaakt en er is geen betalingsachterstand. Als u bijvoorbeeld telefonisch bestelt en u betaalt de juiste maandelijkse betaling, dan krijgt u een actieve registratie.

Wat is een negatieve BKR registratie?

Als we het hebben over negatieve BKR-codes, dan hebben we het over specifieke details. Denk bijvoorbeeld aan betaling achteraf, krediet- of product betalingsregelingen of aflossingen.

Scroll naar top