Consumptief krediet

Leningen in de vorm van consumptief krediet kunnen erg handig zijn wanneer je geld tekort komt voor een product of dienst. Denk aan het kopen van een auto. Het verkrijgen van een gunstige lening is natuurlijk belangrijk. Lees verder om te leren hoe je eenvoudig consumptief krediet aanvraagt!

Aanbieders van consumptief krediet

Cashwhale waardering:

5/5

Veilig op de website van Santander

Cashwhale waardering:

5/5

Veilig op de website van kredietspotter

Cashwhale waardering:

4.5/5

Veilig op de website van KGN

Wat is consumptief krediet?

Consumentenkrediet is het verstrekken van een lening aan een klant voor een specifiek doel. Krediet is een belangrijke financieringsbron voor consumenten, waardoor ze kunnen profiteren van kansen die ze anders niet zouden kunnen krijgen. Geld lenen is handig als het verantwoord wordt gebruikt, waardoor consumenten toegang krijgen tot producten en diensten die ze anders niet zouden kunnen krijgen. Krediet is echter ook een belangrijke oorzaak van economische problemen, zoals de financiële crisis van 2008. Het kennen van de voor- en nadelen van consumentenkrediet is essentieel om te begrijpen hoe het de samenleving beïnvloedt.

6 soorten van consumptief krediet

De vormen van consumptief krediet zijn onder te verdelen in 6 verschillende categorieën. In deze sectie zetten we deze categorieën op een rij, want wat is consumentenkrediet precies?

1. Termijnbetaling

Bij gespreid betalen huur je het product maandelijks voor een vast bedrag en ben je van plan het aan het einde van de looptijd over te nemen. Aan het einde van de looptijd wordt het product van u. Tot dan toe was het product eigendom van de verhuurder.

2. Minilening

Een minilening spreekt voor zich. Voor een korte periode, meestal weken tot maanden, leent u kleine bedragen tegen een hoge rente. Door het lage leenbedrag zijn de kosten meestal lager. Het is altijd belangrijk om deze leenvorm te testen op extra kosten.

3. Persoonlijke lening

Dit is de meest voorkomende vorm van consumptief krediet. Lenen een bedrag ineens met vaste rente voor een bepaalde termijn.

4. Doorlopend krediet

Een doorlopend krediet is een vorm van consumptief krediet die vooral wordt gebruikt wanneer u vaak een ongepland bedrag nodig heeft of geld op voorraad heeft. Een populaire vorm van consumentenkrediet is doorlopend krediet. In tegenstelling tot persoonlijke leningen kunt u uw krediet gedeeltelijk opnemen met een flexibele rentevoet.

5. Termijnbetaling

Zodra u een aankoop op afbetaling doet, wordt het product (zoals een laptop) onmiddellijk uw eigendom, maar u kunt het verschuldigde bedrag in termijnen betalen. Je krijgt dus krediet van de kredietverstrekker en registreert je bij het BKR voor een bedrag boven de 250 EUR.

6. Rekening courant

De minste aantrekkelijk vorm van consumptief geld lenen is rekening courant. Dit heeft voornamelijk te maken met de hoge rente van deze vorm van lenen. Dit kan oplopen tot maximaal 14/15 procent. Vaak wordt het lenen op rekening courant vergeleken met rood staan op je bankrekening. 

Cashwhale waardering:

5/5

Veilig op de website van Santander

Doorlopend krediet vs Persoonlijke lening

Het belangrijkste verschil tussen een doorlopend krediet en een persoonlijke lening is de flexibiliteit en het soort rente. Met een doorlopend krediet kunt u het bedrag dat u heeft afgelost opnemen tot het oorspronkelijke leenbedrag. Dit is iets wat persoonlijke leningen niet kunnen doen. Als u opnieuw wilt lenen met een persoonlijke lening, moet u een nieuwe lening aanvragen. Dit maakt een doorlopend krediet flexibeler dan persoonlijke leningen.

Een ander belangrijk verschil is de rente. Bij doorlopend krediet is de rente variabel. In theorie kan dit dagelijks veranderen. Bij een persoonlijke lening heeft u een vaste rente voor een afgesproken looptijd. Zo weet je precies waar je aan toe bent als het gaat om persoonlijke leningen.

Conclusie: Met doorlopend krediet heb je meer flexibiliteit. Persoonlijke leningen zijn veiliger.

Conclusie: consumptief krediet

Consumentenleningen kunnen erg handig zijn wanneer u op korte termijn een auto of andere goederen of diensten nodig heeft. Wanneer je tegenwoordig kiest voor een persoonlijke lening, kun je direct zien wat je kosten zijn.

Zorg er altijd voor dat je de verschillende aanbieders van consumptief krediet met elkaar vergelijkt, zodat je consumptief krediet kunt lenen met de laagste rente. De drie kredietverstrekkers die we aanbevelen zijn zeer betrouwbaar en worden om verschillende redenen aanbevolen voor consumentenleningen.

Scroll naar boven