AFM banner

Motor financieren

Een motorlening afsluiten? Je kunt geld lenen voor je droommotor of een motor waar je al een tijdje naar op zoek bent. Zo kun je dankzij een persoonlijke lening hard rijden en fantastische kilometers maken. Het is geen geheim dat de wind door je haren waait, ook al draag je natuurlijk een helm en een veiligheidsmotorpak. Dit betekent natuurlijk ook dat je geld kunt lenen om je uitrusting in één keer compleet te maken.

motor financieren

Snel geld lenen zonder gedoe

Cashwhale waardering:

5/5

Veilig op de website van Santander

Cashwhale waardering:

5/5

Veilig op de website van kredietspotter

Cashwhale waardering:

4.5/5

Veilig op de website van KGN

Geld lenen voor een motor

Bent u op zoek naar een lening voor uw motor? Zorg dat je weet wat je nodig hebt of op welke fiets je wilt rijden. Ga naar een motordealer of zoek online naar het model dat jou aanspreekt. Met onze motorleningen kun je overal een motor kopen omdat je zelf bepaalt hoe je je geld uitgeeft.

Wil je verstandig geld lenen om een ​​motor te kopen? Zorg er dan voor dat je niet meer tijd leent dan je wilt motorrijden. Verwacht je er ongeveer 4 jaar mee te rijden? Kies in dit geval niet voor een langere looptijd. Zo voorkom je dat je doorgaat met afbetalen terwijl je misschien al op zoek bent naar een nieuwe lening.

Denk ook aan de extra kosten die u maakt als u eenmaal motor gaat rijden. U kunt geld lenen om veilige kleding en belangrijke accessoires te kopen waar u direct mee aan de slag kunt.

Een motor financieren met een persoonlijke lening

Het financieren van een motor doe je meestal via een persoonlijke lening. Dit komt doordat dit een manier van lenen is en er geen ruimte is voor schommelingen in rente en looptijden. Als u een persoonlijke lening voor een motor aanvraagt, weet u in deze periode waar u aan toe bent.

Een groot deel van deze lening is dat de rente vast staat. Momenteel is de rente historisch laag – v.a. 3,5% – waardoor u de hele looptijd kunt profiteren van dit aantrekkelijk lage tarief. Het is dus een goed moment om een ​​motorlening aan uw portefeuille toe te voegen.

Zoals eerder vermeld, staat ook de termijn vast. In de praktijk betekent het hoeveel maanden u en de kredietverstrekker overeenkomen om de lening terug te betalen. Tijdens deze periode betaalt u rente en hoofdsom. Dit is positief want aan het einde van de looptijd eindigt de lening automatisch en heb je geen schulden.

Cashwhale waardering:

5/5

Veilig op de website van Santander

Hoeveel kost een nieuwe motor?

De gemiddelde kosten voor het kopen van een nieuwe motor bedragen 7500 tot 20.000 euro. heb je niet genoeg spaargeld of wilt u er geen gebruik van maken? Dan zijn er twee mogelijkheden om je motor te financieren. Je kunt geld lenen bij een bank of kredietverstrekker, of een motorfiets in termijnen kopen bij een dealer. Elke manier om een motorfiets te financieren heeft zijn voor- en nadelen.

Hoeveel kan ik lenen voor een motor?

Hoeveel je verantwoord leent om een ​​motor te financieren hangt af van jouw inkomen en vaste lasten. Hoe hoger jouw inkomen, hoe meer je kunt lenen. Kredietverstrekkers kijken ook naar je vaste lasten. Als je leent, betaal je elke maand rente en aflossing. Je moet natuurlijk wel genoeg geld hebben om je vaste lasten te dekken. 

Ander bedrag lenen

Mocht je toch op zoek zijn naar een lening voor bijvoorbeeld een nieuw rijbewijs of een nieuwe studie? Lees dan onze andere artikelen hierover.

Scroll naar boven