AFM banner

Geld lenen voor verbouwing

Bent u van plan om uw huis in de nabije toekomst te verbouwen? Dan is geld lenen voor verbouwing in de vorm van een doorlopend krediet of persoonlijke leningen, een goede manier om uw verbouwing te financieren. Lees het dan snel door, want al deze vragen beantwoorden we voor je.

huis verbouwen

Voordat u een aannemer inschakelt of zelf aan de verbouwing begint, is het verstandig om eerst de kosten van de verbouwing in te schatten. Deze schatting helpt je uiteindelijk om te bepalen welke lening het beste bij je past. Om een redelijk en betrouwbaar bedrag te krijgen, kun je jezelf de volgende vragen stellen: Welke kamer wil ik verbouwen en hoe groot? Kies ik voor luxe materialen of voor simpele materialen? 

Aanbieders

Cashwhale waardering:

4.5/5

Veilig op de website van Santander

Cashwhale waardering:

5/5

Veilig op de website van kredietspotter

Cashwhale waardering:

4.5/5

Veilig op de website van KGN

Een huis verbouwen

Als je gaat verbouwen, besteed je het werk meestal uit. Vraag minimaal drie of meer offertes aan. Zo krijg je een goed beeld van de te verwachten kosten. Onthoud een hoeveelheid voor jezelf. Op deze manier kun je stevig in de dialoog met de aannemer staan en jouw budget niet overschrijden. Duurder is niet altijd beter, dus je hoeft niet altijd voor de hoogste prijsklasse te kiezen. Tip: In de witgoed-, badkamer- en keukenruimtes is meestal onderhandelen mogelijk. Wees beleefd en realistisch. Kortingen van meer dan 40% zijn zeldzaam.

De badkamer renoveren

Een van de meest voorkomende renovaties die wij Nederlanders doen via renovatieleningen, is onze badkamerrenovatie. Een goede badkamer zorgt voor meer wooncomfort en verhoogt tegelijkertijd de waarde van de woning. Dit is dan ook een renovatieproject dat u op korte termijn veel comfort kan brengen en ook op lange termijn lonend zal zijn. Het is logisch dat de kosten van badkamerrenovatie sterk uiteenlopen. Een kleine badkamer renoveren met eenvoudig sanitair is veel goedkoper dan een grote en luxe badkamer.

De keuken verbouwen

De keuken wordt steeds meer de kern van het gezin. Niet alleen koken en eten we er, maar we zitten er ook steeds meer voor goede gesprekken of leuke spelletjes. Omdat we het elke dag gebruiken, hopen we dat het een plek wordt waar we ervan kunnen genieten. Mocht de huidige situatie niet het geval zijn, dan zullen we er steeds vaker voor kiezen om de keuken op te knappen. Om de keuken te renoveren met behulp van een renovatielening, moet u eerst een begroting maken; wat zijn de totale renovatiekosten? De kosten van het opknappen van een keuken variëren. Zo zal een decoratie met de duurste apparaten en natuurstenen werkbladen veel duurder zijn dan een basiskeuken met eenvoudig keukenwerkblad. De gemiddelde kosten van een keukenrenovatie bedragen ongeveer 15.500 euro. Dit bedrag is inclusief inbouwapparatuur, werkbladen en vloeren, wand- en plafondafwerking.

Cashwhale waardering:

4.5/5

Veilig op de website van Santander

Welke lening kan ik het beste afsluiten voor een verbouwing?

De renovatie kan op verschillende manieren gefinancierd worden. De goedkoopste optie is om geld te besparen totdat je genoeg geld hebt om de volledige renovatiekosten zelf te dekken. U kunt ervoor kiezen om een ​​(tweede) hypotheek aan te vragen of een doorlopend krediet of persoonlijke lening aan te vragen. Rentehypotheek en rentelening Bij het aanvragen van een hypotheek zal de rente iets lager zijn dan de leenrente. Maar voordat u een hypotheek afsluit, zijn er veel kosten aan verbonden. Zo moet u weer notariskosten betalen en moet u uw huis taxeren, wat niet goedkoop is. Daarom is ons advies een lening. Voor bedragen tot 25.000 euro wordt dit uiteindelijk goedkoper. Controleer of dit ook in uw persoonlijke situatie het geval is. U kunt kiezen voor een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Beide hebben hun voordelen.

Voordelen van een doorlopend krediet

Om je te helpen bij het kiezen van de beste lening voor jou, hebben we de voordelen van twee soorten leningen op een rijtje gezet. Wanneer het moeilijk is om de kostprijs van een verbouwing vooraf te specificeren, wordt meestal gekozen voor een doorlopend krediet. Of wanneer de verbouwing in meerdere fasen wordt uitgevoerd. U hoeft het doorlopend krediet niet in één keer op te nemen. U gaat vooraf akkoord met de kredietlimiet en u kunt op uw moment vrij geld opnemen. U betaalt alleen rente over het daadwerkelijk geleende bedrag. Is de decoratie duurder dan vooraf begroot? U kunt dan het doorlopend krediet gebruiken om het afgeloste bedrag op te nemen. Zo heeft u tijdens de verbouwingsperiode extra financiële ruimte. Extra aflossen is altijd mogelijk en gratis.

Voordelen van een persoonlijke lening

Kies je voor een persoonlijke lening, dan bepaal je vooraf hoeveel geld je wilt lenen, en dan wordt dit geld in één keer op je rekening gestort. De rente en looptijd van persoonlijke leningen staan ​​vast. Zo weet u precies waar u aan toe bent. U weet nu hoeveel u maandelijks aan rente en aflossing uitgeeft. U kunt zelf berekenen wanneer u uw persoonlijke lening volledig terugbetaalt. Als u het geleende geld als renovatielening gebruikt, kan de rente worden afgetrokken van de inkomstenbelasting. Ook het extra aflossen van persoonlijke leningen is in de meeste gevallen gratis.

Scroll naar boven