Flitskrediet

Wil je graag nu krediet aanvragen? Dit kan je tegenwoordig heel makkelijk online aanvragen bij de vele kredietverstrekkers. Maar wij begrijpen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Een zogenaamde flitslening vraag je eenvoudig aan via de website en je krijgt de lening direct op je rekening!

Als je geld tekort komt, kun je een flitslening gebruiken om snel geld te lenen. Een flitslening is een kortlopende lening, doorgaans tot een maximum bedrag van € 2.500,-. Bekijk hieronder eenvoudig alle aanbieders.

Snel een minilening aanvragen

Cashwhale waardering:

5/5

Veilig op de website van Santander

Cashwhale waardering:

5/5

Veilig op de website van saldodipje.nl

Wat is een flitskrediet?

Een flitslening is een lening met een looptijd van enkele maanden en een lager leenbedrag. Je betaalt maximaal 10% van de flitslening rente per jaar. Flitskredietaanbieders in Nederland zijn verplicht om te voldoen aan de Wet Financieel Reglement (WFT). Dit betekent dat zij ook een BKR toets moeten doen en zich aan alle regels van de wet moeten houden.

Hoe werkt een flitskrediet?

Zoals de naam al doet vermoeden, is het principe van een flitslening dat je snel geld ontvangt en binnen een korte tijd weer volledig terugbetaalt. Over het algemeen gaat het om leningen variërend van enkele honderden euro’s tot 1.000 euro. Voor 2011 konden flitskredieten worden aangeboden zonder toestemming van de toezichthouder. En dan eisen ze dat de rente op deze leenvorm ook vele malen hoger is omdat hier nog geen wet over is.

Wat zijn de kosten van een flitskrediet?

Kredietverstrekkers kunnen tot 10% van de lening per jaar in rekening brengen, inclusief rente, maar ook andere kosten zoals boetes voor te late betalingen of garantiekosten. Je moet opletten want hier is een probleem.

Cashwhale waardering:

5/5

Veilig op de website van Santander

Flitskrediet zonder BKR

Wanneer je een lening aanvraagt, controleert de aanbieder of u de lening echt kunt terugbetalen. Dit doen ze door te kijken of je een goed inkomen hebt en of je schulden of achterstallige betalingen kunt terugvinden in het BKR.

Deze BKR toetsing wordt bij iedere aanvraag uitgevoerd en al jouw lopende schulden en eventuele betalingsproblemen worden geregistreerd bij het BKR. Ook voor flitsleningen moeten BKR-toetsingen gedaan worden.

Er zijn veel uitzonderingen, zo mag je niet BKR getoetst worden op krediet met een looptijd korter dan 3 maanden en een zeer lage rente. Dan moet je op zoek naar een aanbieder die geen AFM-vergunning nodig heeft.

Flitskrediet zonder gedoe en documenten

Bij het aanvragen van een persoonlijke lening bij een aanbieder als Saldodipje ben je verplicht om binnen een bepaalde termijn een persoonlijk garantiebewijs op te sturen. Voor het aanvragen van een flitslening heb je ook andere documenten nodig.

Je wordt gevraagd om een kopie van je identiteitsbewijs, documenten over jouw dienstverband, een bewijs van jouw bruto maandinkomen en maandlasten. Daarom heb je al deze documenten nodig om een aanvraag in te dienen.

Aan de hand van deze documenten bekijkt de aanbieder van persoonlijke leningen of je in aanmerking komt voor een persoonlijke lening. De aanvraag wordt goedgekeurd zolang je een regelmatig inkomen heeft, geen andere schulden en geen negatieve BKR-registratie.

Cashwhale waardering:

5/5

Veilig op de website van saldodipje.nl

Conclusie

Als u geld nodig heeft om snel te betalen of andere financiële problemen op te lossen, kan express krediet de oplossing zijn. Bij een flitslening krijg je een kortlopende microlening, dit kan bijvoorbeeld een looptijd van 45 dagen zijn.

Dit betekent wel dat je bij een flitslening het geld in de lening snel terug moet kunnen betalen. Ook zijn de voorwaarden vergelijkbaar met een gewone persoonlijke lening, je hebt een vaste rente en moet deze vooraf terugbetalen.

Een flitslening kun je eenvoudig online aanvragen bij een van de kredietverstrekkers in dit artikel, zoals Santander. Hier kun je eenvoudig uitrekenen welke leningen je kunt krijgen. Vervolgens kun je de gehele aanvraag online invullen door de documenten op te sturen en later het leencontract online te ondertekenen.

Ander bedrag lenen

Mocht je interesse hebben in onze anderen artikelen, bekijk ze daan hieronder.

Scroll naar boven