AFM banner

Klein bedrag lenen in 2023

In dit artikel kun je kredietverstrekker vinden die kleine leningen aanbieden en deze vergelijken. Via elke kredietverstrekker kun je vervolgens gratis een offerte opvragen en bepaal je zelf of je een lening afsluit.

klein bedrag lenen

Een kleine lening aanvragen

Cashwhale waardering:

5/5

Veilig op de website van Saldodipje.nl

Cashwhale waardering:

4.5/5

Veilig op de website van Santander

Klein bedrag lenen

Ben je opzoek naar een snelle manier om een klein bedrag te lenen?  Via Cashwhale.nl vergelijk je eenvoudig en snel alle kleine leningen in Nederland op een onafhankelijke manier. Daarna kun je gemakkelijk direct een klein bedrag lenen (ook zonder BKR).

Zo staat bij een kleine lening, een lening tot 2.500 euro, het bedrag vrijwel direct op je rekening. Iedereen bedoelt met een klein bedrag iets anders. Een klein bedrag kan voor één persoon 500 euro zijn en voor anderen 10000 euro. Begin met het bepalen hoeveel je wilt lenen en bekijk de offertes die bij dat bedrag horen.

Waar kan ik een kleine lening krijgen?

Er zijn momenteel slechts twee aanbieders van kleine leningen (tot 2.500 euro) in Nederland, namelijk Saldodipje en Santander. Bij Saldodipje kun je een kleine lening krijgen tussen de 100 en 1500 euro. Hierbij wordt geen BKR controles gedaan en staat het bedrag binnen 24 uur op je rekening. Je hoeft ook maar minimaal papierwerk aan te leveren. Als je nogmaals een lening afsluit bij Saldodipje zal het geld zelfs sneller op uw rekening staan.

Je kunt ook een persoonlijke lening afsluiten via Santander, dit kan vanaf 100 euro. Ten opzichte van een kleine lening heeft een persoonlijke lening een lagere rente, een kredietcheck en wordt het bedrag binnen 2 werkdagen bijgeschreven. Wil je dus meer dan 1000 euro lenen, dan kun je Santander ook overwegen.

Hoe kan ik een klein bedrag lenen?

Het indienen van een minilening aanvraag gaat snel en eenvoudig. De aanvraag verloopt volledig online en is snel te doorlopen. Je kunt dus moeiteloos online geld lenen vanuit huis. Je kunt het aanvraagproces in minder dan 10 minuten voltooien zonder allerlei documenten aan te leveren. Alle communicatie met de kredietverstrekker verloopt via e-mail of per telefoon. Dit bespaart tijd die je aan andere dingen kunt besteden.

Cashwhale waardering:

5/5

Veilig op de website van Saldodipje.nl

Cashwhale waardering:

4.5/5

Veilig op de website van Santander

Klein bedrag lenen met spoed

Heb je een klein bedrag nodig dat in korte tijd direct op jouw rekening verschijnt? Zoals hierboven vermeld, zijn minileningen de juiste keuze. Geld kan binnen 24 uur op jouw rekening worden bijgeschreven. Ben je klant van Saldodipje, de enige kredietverstrekker in Nederland van minileningen? Dan ontvangt je het geld meestal al binnen 10 minuten op je rekening.

Kan ik een klein bedrag lenen zonder BKR?

Veel banken en andere kredietverstrekkers controleren jouw gegevens via het BKR. Wil je echter een klein bedrag lenen zonder BKR, dan kun je overwegen een microlening (ook wel microkrediet, flitslening of flitslening genoemd) af te sluiten. Dit kan via de kredietverstrekker Saldodipje. 

Bij het afsluiten van een kleine lening via deze kredietverstrekker is het niet verplicht om een BKR registratie aan te leveren. Hiernaast hoef je ook maar minimaal papierwerk aan te leveren en zal je lening binnen 24 uur worden gestort.

Cashwhale waardering:

5/5

Veilig op de website van Saldodipje.nl

Risico's bij het lenen van een klein bedrag

Wanneer je een klein bedrag hebt geleend bij een kredietverstrekker, is het belangrijk om dit inzichtelijk te hebben. De meeste kredietverstrekker hebben een online omgeving waar je alle informatie over jouw lening kunt vinden. Je kunt meestal ook via deze omgeving de aflossing voor de minilening regelen.

Zorg ervoor dat je op tijd bent met de betalingen anders zullen er boetes volgen. Hou er verder rekening mee dat een betaling soms niet meteen kan doorkomen omdat het soms langer duur. (bv in het weekend)

Een tip hierbij is om het geld al een paar dagen van te voren over te boeken. Hierdoor vermijd je de risico’s.

Conclusie klein bedrag lenen

Een klein bedrag lenen kan een oplossing zijn als u wilt investeren in uw woning, of als u een grote aankoop wilt doen en u niet direct over het benodigde bedrag beschikt. Goed om te beseffen dat persoonlijke leningen zoals creditcards, doorlopend krediet en rood staan ​​een BKR-registratie bieden. Dit betekent dat uw lening is geregistreerd bij het kredietregister. Dit kan gevolgen hebben voor het maximale bedrag dat u in de toekomst kunt lenen. 

Ander bedrag lenen

Bekijk ook onze andere artikelen over gerelateerde onderwerpen over geld lenen.

Scroll naar boven