tante agaath lening

Met een lening van Tante Agaath krijgt u als ondernemer toegang tot zakelijk durfkapitaal. Droom jij ervan om je eigen bedrijf te starten? Dan heeft u meestal een startkapitaal nodig. Als u zelf niet genoeg geld heeft, kan een tante Agath lening een oplossing bieden. Met deze leningsvorm leent een buitenstaander (zoals een familielid) geld aan jou als ondernemer.

Hoewel de naam anders doet vermoeden, is de geldverstrekker van de Tante Agaath lening niet per se familie van de starter. Dit mag, maar het kan ook een vriend zijn.

Voorwaarde is dat de geldschieter het bedrijf niet samen met de initiator drijft. Ook mag hij niet trouwen of samenwonen met de ondernemer om dit durfkapitaal te krijgen.

snel een zakelijke lening afsluiten

Cashwhale waardering:

4.4/5

Veilig op de website van swishfund.nl

qeld-text-inside-logo

Cashwhale waardering:

5/5

Veilig op de website van qeld.com

Cashwhale waardering:

4.6/5

Veilig op de website van bridgefund.nl

Cashwhale waardering:

4.3/5

Veilig op de website van floryn.com

Durfkapitaal lenen van tante Agarth

 Als men vroeger geld leende aan een kennis voor het financieren van een bedrijf kreeg men vaak belastingvoordeel, dit werd toen ook wel een tante agaath lening genoemd.

Dit is een  leningsvorm aan een (zelfstandige) ondernemer in ruil voor (wettelijke) rente. Beleggers zijn niet per se familie, zoals de naam doet vermoeden, maar het zijn meestal bekende relaties van de ondernemer.

Samen moeten ze met een voorstel komen hoeveel (tot +/- 50.000) er geleend is en met welk doel. Daarna moet de Belastingdienst de overeenkomst goedkeuren. Tot dan toe was dit de echte lening van tante agaath.

Wat is durfkapitaal?

De durfkapitaalregeling wordt ook wel de Tante Agaath-regeling genoemd. Van toepassing als je onderhands meer dan 2.269 euro heeft geleend om een bedrijf te starten. Er zitten echter voorwaarden aan. Jouw geldverstrekker krijgt alleen belastingvoordeel als hij vaststelt dat het om leningen aan startende ondernemers gaat. Om dit te doen, moet je de volgende stappen ondernemen.

Stap 1: Je komt in aanmerking voor de Zelfstandigenaftrek in het jaar of het jaar dat je de lening aangaat; 

Stap 2: Je hebt 7 jaar geen zelfstandigenaftrek gedaan. 

Stap 3: Stel een leenovereenkomst op Stel een leenovereenkomst op met uw kredietverstrekker.

Let goed op: Jouw geldverstrekker heeft fiscale voordelen (zie hieronder), jij niet. Dit programma is bedoeld om het voor je als ondernemer gemakkelijker te maken om kapitaal aan te trekken.

Alternatieven van een tante agaath lening

Ben je als ondernemer op zoek naar andere vormen van durfkapitaal omdat banken geen geld willen ophalen? Naast je tante Agarth of sugar daddy zijn er nog andere vormen van durfkapitaal die online te vinden zijn. Meestal moet je je voor twee jaar inschrijven bij de KvK, maar als het vooral om groei of werkkapitaal gaat, kun je ook online terecht.

Een ander goed alternatief voor een tante agaath lening is een zakelijke lening. Een zakelijke lening is erg geschikt voor het financieeren van jouw starterskapitaal. Er zijn verschillende zakelijke kredietverstrekker die jouw bedrijf een juiste boost kunnen geven hierbij!

Ander bedrag lenen

Mocht je toch opzoek zijn naar een andere vorm van geld lenen, lees dan onze andere artikelen.

Scroll naar boven