AFM banner

ZZP Lening

Wij vertellen je precies hoe je als zzp’er geld kunt lenen. Een eigen bedrijf starten als freelancer kan heel spannend zijn. Ook bedrijfsruimte, bedrijfswagens en belangrijke investeringen vragen om kapitaal. Zelfstandige leningen kunnen u als ondernemer helpen.

Het allerbelangrijkste voor een bank of kredietverstrekker is ervoor te zorgen dat je als zzp’er voldoende omzet in het bedrijf/bedrijf hebt. Om u te verzekeren, moet u uw inkomen aan de hand van enkele documenten aantonen.

Zakelijke aanbieders van ZZP leningen

Cashwhale waardering:

4.4/5

Veilig op de website van swishfund.nl

qeld-text-inside-logo

Cashwhale waardering:

5/5

Veilig op de website van qeld.com

Cashwhale waardering:

4.6/5

Veilig op de website van bridgefund.nl

Cashwhale waardering:

4.3/5

Veilig op de website van floryn.com

ZZP lening

Geld lenen als zzp’er kan erg lastig zijn. Traditionele banken zijn vaak erg terughoudend om geld te lenen aan freelancers vanwege onvoorspelbare inkomsten. Gelukkig zijn er inmiddels meerdere kredietverstrekkers die (startende) zzp’ers geld laten lenen. Wij sommen manieren op waarop freelancers toegang kunnen krijgen tot groeikapitaal.

U bent zelfstandige, maar u wilt geld lenen voor persoonlijke uitgaven en niet voor uw bedrijf? Bekijk hier het aanbod persoonlijke leningen.

Zakelijke lening zzp

Als ondernemer of zzp’er kunt u bij onderstaande partijen een zakelijke lening aanvragen om uw onderneming te financieren. LET OP: Aanbieders hanteren andere voorwaarden bij het uitlenen van geld aan zzp’ers. De belangrijkste verschillen zijn: 

  1. Minimale tijd actief als ondernemer 
  2. Minimale jaaromzet Jaarnummer vereist (ja of nee) 
  3. bkr registratie (ja of nee) 
  4. Mogelijk leenbedrag 
  5. Fysieke locatie vereist (ja of nee)

Qeld: zakelijke lening

Qeld is de beste verstrekker van startersleningen voor zelfstandigen. Ondernemers kunnen hier al zakelijke leningen aanvragen na 1 maand actief te zijn als zelfstandig ondernemer. Ook hoeft uw minimum jaarinkomen, net als andere kredietverstrekkers, niet € 50.000 te zijn. Qeld maakt geen onderscheid tussen grote en kleine bedrijven of oud en nieuw.

qeld-text-inside-logo

Cashwhale waardering:

5/5

Veilig op de website van qeld.com

Floryn : zakelijke lening voor startende bedrijven

Ben je langer dan 6 maanden actief als freelancer en heb je grote financiële behoeften? Dan is Floryn de beste keuze voor starters op het gebied van zakelijke leningen. Voor bedragen tot 150.000 euro heeft u geen jaargegevens nodig en kunt u de aanvraag binnen enkele minuten afronden.

Voor bedragen tot € 3.000.000 kunt u bij Floryn terecht. Hiervoor moet u jaargegevens aanleveren. Floryn biedt flexibele aflossingsmogelijkheden, waardoor boetevrij vervroegd kan worden afgelost.

U kunt geheel vrijblijvend een offerte aanvragen. Floryn verwerkt aanvragen doorgaans binnen 1 werkdag.

Cashwhale waardering:

4.3/5

Veilig op de website van floryn.com

Bridgefund: zakelijke lening (2022)

Ben je al meer dan 12 maanden actief als freelancer maar heb je geen fysieke locatie?

Dan is Bridgefund de beste optie. Bij Bridgefund betaal je maandelijks een vast tarief van 1% plus een opslag van 0,3% tot 2,2%, afhankelijk van de gezondheid van je bedrijf. Hoe gezonder het bedrijf, hoe lager de premieopslag.

Cashwhale waardering:

4.6/5

Veilig op de website van bridgefund.nl

Zakelijke lening zonder BKR registratie

Staat u geregistreerd met een negatieve BKR, dan kunt u zonder BKR toetsing toch zakelijke gelden lenen. Weet u niet wat een BKR registratie is? We leggen het je hier uit. Lenen voor een bedrijf kan voor de meeste kredietverstrekkers zonder jaargegevens. Dit is vooral handig voor ondernemers die op zoek zijn naar zakelijke leningen. Voor het grootste deel zien we jou als de ondernemer en de cashflow van het bedrijf.

Ander bedrag lenen

Wil je toch liever een andere lening afsluiten dan een ZZP lening? Bekijk dan hieronder andere opties.

Scroll naar boven